Forberedelser:



Poteter
som blir melne ved koking egner seg ikke til lefsebaking. Vi har prøvd Asterix,
Sava, Beate og Troll. Beate er antagelig best.


Margarin
Oppskriftene anbefaler ikke plantemargarin, men heller ikke meierismør. Per bakemargarin finnes ikke lenger i handelen. Vi har brukt vanlig Melange.





Glutenfritt mel
Kan bruke samme oppskrift, men går med mye mer mel. Kjøp inn 2 kg lyst mel. Leivene henger dårligere sammen, og kan med fordel lages små.




 


Klede
De ferdigsteket leivene skal legges i klede for å ikke stivne. Bruk linhåndklær f.eks. Ikke dynke med vann, men legg gjerne et brett  e.l oppå, slik at det ikke slippes inn luft.
Siste: ikke klede mellom leivene - de skal bare pakkes inn!


                       Kjevler
                       Glatte kjevler er best til lefsekling. Jorunn har 2 slike. Ta gjerne med
                            kjevler!

                            Husk
                            Kjevler
                            Rister  til flatbrød-tørking
                            Forkle
                            Skaut (til håret)
                            Plastposer og stor papirpose (til frakt av kling og flatbrød)
                            Innesko
                            



     > Deig?
     > Se også Gol-kurs

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Oppskrifter fra Nedre hallingdal

Hvordan bake lefsekling

Flatbrød