Flatbrød Jorunns flatbrød 1 kg sammalt hvete (grov) 1 1/2 l vann 2 ts salt 1/2 kg havremel Kok opp vannet og slå det over melet. La stå og svelle i omkring 20 minutter. Kna inn havremelet. Bruk litt hvetemel til passe deig. Del deigen i 40 emner og bak dem ut i havremel. Gros (og Marias?) flatbrød 600 g sammalt hvete (fin) 400 g rug (fin) 300 g byggmel 2 ts salt 1 l skummet melk Alt blandes i den rekkefølgen det står. Deigen må ikke eltes og knas mer enn nødvendig, da blir den seig. Bruk grov sammalt hvete og rug til utbaking. Denne deigen gir ca 26 leiver. Kan gjerne lage litt mindre emner, slik at noen av flatbrødene blir små nok til å passe i kakebokser. Gjelder begge oppskrifter Bruk først glatt kjevle, deretter trill med grovt mønster. Flatbrødene stekes på takke (på et par hakk lavere varme enn for lefsekling, når melet brenner seg er det for varmt). Husk å koste bort melet fra takken underveis! De ferdige flatbrødene legges på rist til de er kalde....
Kommentarer
Legg inn en kommentar