Historikk
Lefsebakeriets historie
2003 (13.des)
Første år med lefsebakst! Deltakere var Jorunn, Anne, Lisbeth og Marianne. Anne og Marianne stilte med hver sin lefsklingdeig og Jorunn med flatbrød-deig.
Oppmøte kl. 11.30. Vi trodde dette skulle være nokså fort gjort og at vi alle skulle rekke julebord og lignende etterpå. Det gjorde jo også de fleste, men det ble en del stress mot slutten: Og Lisbeth, Ole og Nikolai ble vel et par timers forsinket til sitt adventsselskap.
2003 (13.des)
Første år med lefsebakst! Deltakere var Jorunn, Anne, Lisbeth og Marianne. Anne og Marianne stilte med hver sin lefsklingdeig og Jorunn med flatbrød-deig.
Oppmøte kl. 11.30. Vi trodde dette skulle være nokså fort gjort og at vi alle skulle rekke julebord og lignende etterpå. Det gjorde jo også de fleste, men det ble en del stress mot slutten: Og Lisbeth, Ole og Nikolai ble vel et par timers forsinket til sitt adventsselskap.
2004 (27.nov.)
I år var vi bare 3 bakere: Jorunn, Anne og
Marianne (Lisbeth var på reise). Vi bakte lefsekling av 1 1/2 porsjon deig
(Marianne og Anne) og 1 porsjon flatbrød (Jorunn). Oppmøte 11.30, halv times
lunsj, ferdig ryddet og vasket opp ca kl. 20. Vi hadde tatt lærdom av fjoråret
og lot oss heller servere middag av Jorunn enn å dra på julebord, og det var mye
hyggeligere!
2005 (3. desember)
Bakelauget var i år utvidet til fem:
Jorunn, Anne, Marianne, Lisbeth og Gro. De mest "erfarne"
stilte med deig - Marianne og Anne med lefseklingdeig, Jorunn med flatbrød-deig. Gro, som var ny hadde imidlertid vært på bakekurs på Gol, og hadde masse kunnskaper og mye å tilføre bakelauget.
Jorunn stilte også med røre til sveler, som vi stekte på takka og spiste til
lunsj. Etter endt bakedag serverte hun dessuten middag til bakstekjerringene med
familier!
2006 (2. desember)
Hele lauget på plass i år også! Det
var Gro og Anne som stilte med lefseklingdeig i år (en av dem med glutenfritt
mel), mens Jorunn stilte med flatbrøddeig, sveler til lunsj og middag til hele
hurven. Lisbeth hadde lånt takke av Vera, så i år gikk stekingen raskere! De glutenfrie lefseklingene ble ikke helt velykkede - deigen var vanskelig å jobbe med!
2007 (1. desember)
Alle fem stilte til baking i år også!
Oppmøte kl 12. Utkjevlingen kunne starte omtrent en time senere, etter at melet
var blandet i deigen og emnene var lagd. Det var Anne og Gro som stilte med
lefseklingdeig i år også. Og Jorunn med flatbrøddeig, sveler og middag. Lisbeth
stilte også i år med takke, denne gangen med sin egne flunkende nye!
2008 (29. november)
Oppmøte var planlagt til 11.30.
Dette rakk bare to av bakstekjerringene, nemlig Jorunn og Gro, som begge var
fastboende for anledningen. De var allerede i gang med flatbrøddeig (etter hver
sin oppskrift), lefseklingdeig (Gro), svelerøre, bløtekake og middag (Jorunn).
Hvilken kapasitet! Lisbeth stilte med takke, Marianne med lefseklingdeig og Anne
med smørblanding. Oppgavene gikk ellers på omgang, men Lisbeth utmerket seg
særlig som steker, Gro som lufter av lefsekling, Marianne som tørker av flatbrød
(ville tørkesnor vært noe?!), Anne som rydder / vasker og rettferdig sorterer av
ferdig bakst og Jorunn som allestedsnærværende og hardt arbeidende oldermann.
Litt avslapning ble det også tid til: svelepause, middag (deilig baccalao!) og
bløtkake for bakerne + Helge (morgendagens bursdagsbarn).
2009 (5.desember)
2010 (11.des)
2011 (3.desember)
Året vil bli husket som “det store smør-drama”. P.g.a lavkarbo-epedemien som hjemsøkte vårt land (og norsk landbrukspolitikk,) var det smør-mangel i landet. Odd hadde fått brakt inn smør fra utlandet (Sverige), men p.g.a fjorårets store mengder, mente vi at 1 kg var nok.
2014 (29.nov)
Også i år fulltallig, men Anne Ål kom ved 16-tida (etter jobb).
Da var lefseklingene så og si ferdig, og damene satt og koste seg med kaffe og sveler. Ei velfortjent pause!
Etterpå var det bare å gyve løs på de to flatbrød-deigene. Det tok sin tid!
Middagen ble servert kl 21 - Helge sin deilige lasagne (vert å vente på!). Og selvsagt mye god vin!
Oppmøte kl 12. Lisbeth hadde brukket armen, men var stekemester. Hadde også med smør og sukker (2 kg smør + 1,2 kg sukker - noe som viste seg å være altfor mye!?) Anne og Marianne stilte med lefseklingdeig. Gro og Jorunn med flatbrøddeig. Jorunn stilte også med svelerøre og (sammen med Helge) med middag.
2010 (11.des)
Oppmøte kl. 12. Anne og Lisbeth stilte med flatbrøddeig, den ene etter Gro's oppskrift). Jorunn opplyste om at hun pleier å lage den dagen før eller dagen før der igjen, men det høres ut som lørdag morgen også er en mulighet for de travle. Marianne og Gro hadde lefseklingdeig. Gro hadde i tillegg med smør og sukker. Jorunn hadde lagd svelerøre og sammen med Helge, lagd deilig småmat som vi spiste med avklypp.
2011 (3.desember)
Frammøte kl 12. Deltakere: Jorunn, Gro, Marianne, Lisbeth og Anne. Marianne og Gro stilte med lefsekling-deig og hadde tilnærmet perfekte deiger. Jorunn og Anne stilte med hver sin flatbrød-deig
Kjevlingen gikk veldig greit - vi begynner å få litt tak på det!
Det var det ikke! Kjøp inn minst 2 kg smør, men ikke rør alt på en gang, slik at vi blir sittende med smørberg!
Smørdrama endte med at Anne (Standal) som tilfeldigvis befant seg på ICA på Linderud, kjøpte inn hele beholdningen av kuvert-smør (ca. 150 pakker).
Anne stod for smøringen
2012 (15.des)
Frammøte kl. 12 som vanlig. Ny deltaker i år: Anne Ustaoset (som vi fra Ål kaller henne). Anne Ål var på jobb og kom ikke før kl. 16.
Marianne og Anne Ustaoset stilte med lefseklingdeig, Gro og Jorunn med flatbrøddeig.
Lisbeth hadde sørget for smør og sukker, og i år var det ingen smør-krise, så vi hadde nok smør.
Lefseklingdeigene var laget av forholdsvis beate-potet (Marianne) og asterix (Anne) og de var begge gode å arbeide med. Flatbrød-deigen til Gro var klissete - så obs obs - oppskrifta er feil! Det må mye mer mel til enn det som står. Så den må endres!
Lefseklingene ble i år oppbevart uten klede mellom leivene, men godt
inntullet i klede ( plast og dyne (?) )
inntullet i klede ( plast og dyne (?) )
Lisbeth og Marianne stod for smøring av lefseklingene.
Tross mange bakstekjerringer og iherdig jobbing hele dagen, ble vi ikke ferdig før
langt utpå kvelden.
Den første vinflaska vart spretta under oppryddinga og vaskinga ved 21-tida.
Herlig middag blei servert kl. 22
2013 (7.des)
Et helt nytt kjøkken møtte bakstekjerringene i år. Det var nesten så vi ikke turte å begynne å "grise" det til. For det blir erfaringsmessig en del rot og"griseri"
I år var vi fulltallig fra begynnelsen av - ingen måtte på jobb først!
Marianne og Anne U stilte med lefseklingdeig, Jorunn og Anne Ål med flatbrøddeig. Lisbeth hadde kjøpt inn smør og sukker. Gro kom nesten rett fra reise i Thailand, og var derfor "fritatt" fra deiglaging. Vi tok ikke sjansen på å få en døgnvill lefseklingdeig.
Lefseklingdeigene var begge greie å jobbe med (potettype: Beate??), og kjevlinga gikk stort sett greit. Noen behersker kjevlinga bedre enn andre, men alle gjør framskritt!
Flatbrød-deigene er litt tyngre å jobbe med - arm-muskelen blir satt i sving! Så det tok sin tid.
Jorunn stilte som vanlig med både sveler, kaffe og middag. På kontinental vis ble middagen servert seint på kvelden!
Et helt nytt kjøkken møtte bakstekjerringene i år. Det var nesten så vi ikke turte å begynne å "grise" det til. For det blir erfaringsmessig en del rot og"griseri"
I år var vi fulltallig fra begynnelsen av - ingen måtte på jobb først!
Marianne og Anne U stilte med lefseklingdeig, Jorunn og Anne Ål med flatbrøddeig. Lisbeth hadde kjøpt inn smør og sukker. Gro kom nesten rett fra reise i Thailand, og var derfor "fritatt" fra deiglaging. Vi tok ikke sjansen på å få en døgnvill lefseklingdeig.
Lefseklingdeigene var begge greie å jobbe med (potettype: Beate??), og kjevlinga gikk stort sett greit. Noen behersker kjevlinga bedre enn andre, men alle gjør framskritt!
Flatbrød-deigene er litt tyngre å jobbe med - arm-muskelen blir satt i sving! Så det tok sin tid.
Jorunn stilte som vanlig med både sveler, kaffe og middag. På kontinental vis ble middagen servert seint på kvelden!
2014 (29.nov)
Også i år fulltallig, men Anne Ål kom ved 16-tida (etter jobb).
Da var lefseklingene så og si ferdig, og damene satt og koste seg med kaffe og sveler. Ei velfortjent pause!
Etterpå var det bare å gyve løs på de to flatbrød-deigene. Det tok sin tid!
Middagen ble servert kl 21 - Helge sin deilige lasagne (vert å vente på!). Og selvsagt mye god vin!
2015 (28.nov)
Som vanlig oppmøte kl. 12. Marianne og Anne U stilte også i år med hver sin lefseklingdeig, og Jorunn og Anne Ål med flatbrød-deig! Lisbeth hadde kjøpt inn smør og sukker.
Tradisjonen tro ble det også i år servert sveler og kaffe (da var lefseklingen ferdig kjevla og steikt). Lisbeth begynte å smøre lefsekling, mens alle andre kasta seg over flatbrød-deigen. Etter hvert måtte imidlertid Marianne og Anne overta smøringa, da Lisbeth skulle til Fredrikstad med sin mann og ble henta kl. 18.00. Ho gikk derfor glipp av all moroa - opprydding, vin og middag. Også i år ble det servert lasagne (Helge's) og mye god vin!
Som vanlig oppmøte kl. 12. Marianne og Anne U stilte også i år med hver sin lefseklingdeig, og Jorunn og Anne Ål med flatbrød-deig! Lisbeth hadde kjøpt inn smør og sukker.
Tradisjonen tro ble det også i år servert sveler og kaffe (da var lefseklingen ferdig kjevla og steikt). Lisbeth begynte å smøre lefsekling, mens alle andre kasta seg over flatbrød-deigen. Etter hvert måtte imidlertid Marianne og Anne overta smøringa, da Lisbeth skulle til Fredrikstad med sin mann og ble henta kl. 18.00. Ho gikk derfor glipp av all moroa - opprydding, vin og middag. Også i år ble det servert lasagne (Helge's) og mye god vin!
2016 (3.des)
Oppmøte var satt til kl. 12.00, men alle kom et kvarter for seint!
Som vanlig stilte Marianne og Anne U med hver sin lefsekling-deig, og tvillingene med hver sin flatbrøddeig. Lisbeth hadde kjøpt inn smør og sukker, og var smøremester!
Begge lefseklingdeigene var gode å arbeide med, og kjevlinga gikk som en lek ( i alle fall for noen...). Vi var ferdig med lefsekling-steikinga til lunsj - d.vs. kl. 15. Da ble svelerøra tatt fram og vi kunne etter hvert ta en velfortjent hvil med deilige sveler m/ hjemmelagd bringebærsyltetøy, rømme og brunost, mens trøtte rygger og bein fikk hvile.
Anne Ål sin flatbrød-deig var tett og hard (altfor mye mel - blingsa nok på oppskriften). Det ble tungt å kjevle! Men likevel ble vi rekord-tidlig ferdig - middagen ble servert allerede ved 20-tida. Vertskapet serverte coq au vin, som ble nytt sammen med flere flasker vin!
Oppmøte var satt til kl. 12.00, men alle kom et kvarter for seint!
Som vanlig stilte Marianne og Anne U med hver sin lefsekling-deig, og tvillingene med hver sin flatbrøddeig. Lisbeth hadde kjøpt inn smør og sukker, og var smøremester!
Begge lefseklingdeigene var gode å arbeide med, og kjevlinga gikk som en lek ( i alle fall for noen...). Vi var ferdig med lefsekling-steikinga til lunsj - d.vs. kl. 15. Da ble svelerøra tatt fram og vi kunne etter hvert ta en velfortjent hvil med deilige sveler m/ hjemmelagd bringebærsyltetøy, rømme og brunost, mens trøtte rygger og bein fikk hvile.
Anne Ål sin flatbrød-deig var tett og hard (altfor mye mel - blingsa nok på oppskriften). Det ble tungt å kjevle! Men likevel ble vi rekord-tidlig ferdig - middagen ble servert allerede ved 20-tida. Vertskapet serverte coq au vin, som ble nytt sammen med flere flasker vin!
2017 (2.des)
Oppmøte kl. 12 som vanlig. Anne Ål kom først ved 16.00-tida p.g.a. jobb.
Da var lefseklingene så godt som ferdig, og damene satt og koste seg med kaffe og sveler.
Lisbeth satte i gang med å smøre kling, mens alle andre kastet seg over flatbrød-deigen. Det tok sin tid, tross iherdig jobbing.
Men rundt kl. 21 kunne vi benke oss rundt middagsbordet - og det vart servert middag a la Helge - hva skulle bakstekjerringene gjort uten ham?
2018 (1.des)
Oppmøte kl. 12 som vanlig. Anne Ål kom først ved 16.00-tida p.g.a. jobb.
Da var lefseklingene så godt som ferdig, og damene satt og koste seg med kaffe og sveler.
Lisbeth satte i gang med å smøre kling, mens alle andre kastet seg over flatbrød-deigen. Det tok sin tid, tross iherdig jobbing.
Men rundt kl. 21 kunne vi benke oss rundt middagsbordet - og det vart servert middag a la Helge - hva skulle bakstekjerringene gjort uten ham?
2018 (1.des)
Også i år var oppmøte satt til kl. 12, men noen ble litt forsinket...
Anne "Ustaoset" og Gro var allerede i full gang med baksten da resten av gjengen innfant seg kl. 12.15!
Marianne og Anne Ustaoset hadde med seg lefseklingdeig og den var utrolig bra i år! Er det fordi de var litt rausere med melet?
De fleste begynner å få skikkelig tak på kjevlingen - det ble runde og fine leiver.
Steikinga gikk også bra , men noen ble litt hardt steikt. Da blir de sprø og harde i kantene, så obs! obs! Takkene må ikke ha sterkere temperatur enn 7!
I år stod rekordene i kø - allerede kl. 15 var vi ferdig med lefseklingene! Mens de lå
til avkjøling i klede, bevilget vi oss en kaffepause. Jorunn hadde svelerøra klar og de ble stekt på Anne Ustaoset sin lille takke på temp 5.
Etter 1 time i sofaen, var det på'an igjen! Jorunn og Anne Ål stilte med hver sin flatbrøddeig.
Det ble en del diskusjon om hvor store emnene skulle være - noen ville ha små, slik at flatbrødene ikke ble så store. Andre mente det ikke betydde så mye - flatbrødene kan jo bare knekkes til passe størrelse etterpå! Vi ble visst ikke helt enige...
Flatbrød-deigen var som vanlig litt tyngre å jobbe med enn lefseklingene, vanskelig å kjevle tynt. Blir de for tynne, henger de ikke sammen!
Mens alle andre strevde med flatbrød-deigen, satte Lisbeth i gang med å smøre lefseklingene. Litt av en jobb det også! Anne Ål tok på seg jobben med klippingen. Det ble mange fine klinger i år! Og mye avklypp.
Kl. 19.15 var vi ferdig med både flatbrødene og lefse-smøringen. Ny rekord det også!
Anne Ål fordelte klinger og flatbrød i 6 like hauger (etter beste evne).
Og så var vi klar for bobler, Helge's deilige lasagne, vin og hyggelig samvær!
2019 (14.des)
Det ble en sein bakstedag i år - det er ikke like lett å finne en dag som passer for alle.
For å unngå den samme diskusjonen år etter år, ble vi enige om at bakstedagen skal være første lørdag i des. hvert år! Da har alle mulighet til å sette av dagen allerede tidlig på året (?)
Lisbeth meldte forfall p.g.a sykdom, men Ole kom med takke og dessert, som Lisbeth hadde lovt å lage!!
I år stilte Marianne med dobbel lefseklingdeig, og Anne U og Jorunn med hver sin flatbrøddeig. Anne Ål som kom hjem fra reise i Patagonia kvelden før, ble fritatt for deiglaging i år!
Gro hadde med smør og sukker!
I Lisbeths fravær tok Anne Ål på seg jobben som steker og smører. Det var veldig frivillig, for hun sliter med kjevlinga. Alle de andre har virkelig fått teken på kjevlinga nå, og det ble mange flotte klinger! Nå har vi endelig skjønt at vi ikke må være så redd for melet - ha i rikelig til en fast og fin deig - da er den letter å kjevle
Marianne måtte etter hvert bistå med smøringa, for at vi skulle komme i mål!
Det gikk med 1,5 kg smør og ca 900 gr. sukker.
Ved 20.30-tida ble den første vinflaska spretta, og vi kunne sette oss til bords til nok en deilig middag (oksegryte laga av Helge)
Anne "Ustaoset" og Gro var allerede i full gang med baksten da resten av gjengen innfant seg kl. 12.15!
Marianne og Anne Ustaoset hadde med seg lefseklingdeig og den var utrolig bra i år! Er det fordi de var litt rausere med melet?
De fleste begynner å få skikkelig tak på kjevlingen - det ble runde og fine leiver.
Steikinga gikk også bra , men noen ble litt hardt steikt. Da blir de sprø og harde i kantene, så obs! obs! Takkene må ikke ha sterkere temperatur enn 7!
I år stod rekordene i kø - allerede kl. 15 var vi ferdig med lefseklingene! Mens de lå
til avkjøling i klede, bevilget vi oss en kaffepause. Jorunn hadde svelerøra klar og de ble stekt på Anne Ustaoset sin lille takke på temp 5.
Etter 1 time i sofaen, var det på'an igjen! Jorunn og Anne Ål stilte med hver sin flatbrøddeig.
Det ble en del diskusjon om hvor store emnene skulle være - noen ville ha små, slik at flatbrødene ikke ble så store. Andre mente det ikke betydde så mye - flatbrødene kan jo bare knekkes til passe størrelse etterpå! Vi ble visst ikke helt enige...
Flatbrød-deigen var som vanlig litt tyngre å jobbe med enn lefseklingene, vanskelig å kjevle tynt. Blir de for tynne, henger de ikke sammen!
Mens alle andre strevde med flatbrød-deigen, satte Lisbeth i gang med å smøre lefseklingene. Litt av en jobb det også! Anne Ål tok på seg jobben med klippingen. Det ble mange fine klinger i år! Og mye avklypp.
Kl. 19.15 var vi ferdig med både flatbrødene og lefse-smøringen. Ny rekord det også!
Anne Ål fordelte klinger og flatbrød i 6 like hauger (etter beste evne).
Og så var vi klar for bobler, Helge's deilige lasagne, vin og hyggelig samvær!
2019 (14.des)
Det ble en sein bakstedag i år - det er ikke like lett å finne en dag som passer for alle.
For å unngå den samme diskusjonen år etter år, ble vi enige om at bakstedagen skal være første lørdag i des. hvert år! Da har alle mulighet til å sette av dagen allerede tidlig på året (?)
Lisbeth meldte forfall p.g.a sykdom, men Ole kom med takke og dessert, som Lisbeth hadde lovt å lage!!
I år stilte Marianne med dobbel lefseklingdeig, og Anne U og Jorunn med hver sin flatbrøddeig. Anne Ål som kom hjem fra reise i Patagonia kvelden før, ble fritatt for deiglaging i år!
Gro hadde med smør og sukker!
I Lisbeths fravær tok Anne Ål på seg jobben som steker og smører. Det var veldig frivillig, for hun sliter med kjevlinga. Alle de andre har virkelig fått teken på kjevlinga nå, og det ble mange flotte klinger! Nå har vi endelig skjønt at vi ikke må være så redd for melet - ha i rikelig til en fast og fin deig - da er den letter å kjevle
Marianne måtte etter hvert bistå med smøringa, for at vi skulle komme i mål!
Det gikk med 1,5 kg smør og ca 900 gr. sukker.
Ved 20.30-tida ble den første vinflaska spretta, og vi kunne sette oss til bords til nok en deilig middag (oksegryte laga av Helge)
2020
Bakedagen ble avlyst p.g.a. KORONAEN
2021
Det var lenge usikkert om bakedagen også i år måtte avlyses! Viruset herjet fremdeles, og et nytt truende virus (omikron) var på vei. Men heldigvis klarte vi det akkurat, før samfunnet stengte ned igjen.
Og alle møtte!
Marianne og Anne U hadde laget hver sin lefseklingdeig, og den var fin og lett å jobbe med. Kjevlinga gikk som en leik (nesten). Gro og Jorunn stilte med flatbrød-deig og Lisbeth med smør og sukker. Anne Ål hadde bakt eplekake til middagen etterpå.
Lefseklingene var ferdig til svelepausa kl. 15! Og etter ei lang kaffepause med sveler, gjøv vi løs på flatbrødene, dvs Anne U, Gro, Marianne og Jorunn. Lisbeth og Anne Ål satt i gang med å smøre lefseklingene, dvs Lisbeth smurte og Anne klipte og "laget de fine". Det ble en del avklypp.
Det passa bra, for Jorunn hadde laga småmat til middag. Fordeling av baksten og opprydding tok også sin tid, men ved 21.30-tida kunne vi benke oss rundt bordet til deilig småmat, lefsekling-avklypp og øl, både med og uten. Eplekaka etterpå smakte også godt!
2022
Bare 4 bakstekjerringer møtte i år. Både Lisbeth og Marianne meldte avbud.
Derfor hadde vi bare en lefseklingdeig, og det var forsåvidt greit i og med at mannskapet var redusert.
Anne U stilte med en helt ny deig i år, noe som viste seg å være svært vellykket. Hun hadde vært på kurs i Hol!
Deigen ble laget av mandelpotet, melange margarin og kulturmelk (se oppskrift annet sted i bloggen).
Deigen var god å kjevle og de to fra Ustaoset imponerte stort med kjevlinga.
Tips fra kurset:
Nylon-knestrømpe på kjevla og rundt klede å kjevle på (kan kjøpes på "slikkepott.no")
Kjevle bare på en side - ikke snu!
Kjevle i en rund bevegelse, da er det lettere å få klingen rund
Kjevle med tomlene opp (?)
Ferdigstekte klinger legges i en stor plastpose f.eks en gjennomsiktig søppelpose (ikke plast mellom),
og dekkes med et laken.
Vi hadde 2 takker (Jorunns store og Anne Ål sin lille). Skøyteledning må til - det elektriske anlegget på kjøkkenet har ikke stor nok kapasitet.
Klingene var ferdig til svelepausa ved 15-tida
Jorunn og Gro hadde laga hver sin flatbrød-deig, med det ble litt i overkant, trass iherdig jobbing etter pausa. Jorunn beholdt derfor en del av deigen til seinere utbaking.
Anne Ål tok på seg jobben med smøring, klipping og fordeling av lefseklingene (og etterhvert flatbrødene).
De to Ann'ene var enig om å være raus med smøringa, så det gikk med mer smør og sukker enn i oppskrifta (2 pk smør dvs 1 kg og ca 500 g sukker)
Ved 21-tida kunne vi benke oss rundt middagsbordet til småmat, lefsekling-avklypp og øl /vin
Kvelden vart avslutta med eplekake m/is fra Nittedal.
2023
Lefsekling-lauget var nesten fulltallig i år - bare Lisbeth manglet.
Marianne og Anne Ustaoset stilte med hver sin lefsekling-deig og Gro og Jorunn med hver sin flatbrød-deig. Anne Ål hadde kjøpt inn rikelig med smør og sukker og gjort det klart til smøring.
De nyinnkjøpte bake-kledene duget ikke - de krølla seg (?) Nylonstrømper på kjevlene ble heller ikke brukt.
Lefsekling-leivene må vere på ca 110 gram
Vi hadde som i fjor, 2 takker - Jorunn sin store og Anne Ål sin lille. Den store må stå på temp. 6 og den lille på 5
Etterhvert som lefseklingene ble ferdig ble de lagt "til avkjøling" oppå hverandre uten noe mellom, men godt pakka inn i plast (bruk en stor søppelsekk)
Lefseklingene var ferdig til svele-pausa ved 16.30-tida
Etter pausa begynte Anne Ål å smøre lefseklingene og etterhvert også klippe og dele. Det ble mye avklypp. Anne Ustaoset måtte hjelpe til med smøringa etterhvert.
Flatbrød-bakerne var effektive og de var ferdig litt før kl. 20.00
Før middagen ble servert måtte det ryddes, vaskes og deles, og et glass vin ble inntatt.
Middagen ble servert kl. 21.30 - Helges deilige chili con carne m/rødvin. Og til slutt kaffe og eplekake m/is