Oppskrifter fra Hol

Oppskrifter fra Hol

Anne (Ustaoset) - kurs i Hol  (2022)
1,5 kg potet (helst mandel)
300 gr margarin (melange)
0,5 l rumme
0,5 l kulturmjølk
ca. 200 gr sikta rugmjøl
ca. 400 - 500 ge kveitemjøl
1/2 ts salt

Til smøring:
0,5 kg smør og 180 gr sukker
       Me brukte meir: 1 kg smør og nesten 1 pk sukker

Framgangsmåte:
Kok potene dagen før med skallet på, skrell og mal poteter sammen med melange margarin.
La dette stå kaldt til neste dag.
Rør sammen potetmassen med rumme og kulturmjølk, slik at det blir godt blanda. Ha så i sikta
rugmjøl og litt og litt av kveitemjølet + salt til passe mjuk deig.
Rull massen ut på bakstebordet og del opp i emner på 130-140 gr 
Lag emnene runde og ca 1 cm tjukke, legg dei på brett eller fat og sett dei kaldt.
Ta fram eit og eit emne og kjevle dei så tynt du kan (dei bløtnar om dei blir liggande for lenge i romtemperatur)
Takka bør stå på ca 8. Steik på første sida, så på andre. Legg dei ferdig klingene i plast (ein blank søppelsekk kan brukast) og med klede over (laken)
Når dei er avkjølt kan smørejobben starte!


Marias lefsekling
1 kg poteter
½ l seterrømme
¼ l kefir
300 g margarin
Ca 1,2 kg hvetemel

(Til 5 bakere med familier trenger vi 2 porsjoner av denne).

Til smøring av to porsjoner lefsekling trenger vi minst:
1 kg meierismør  (IKKE Bremykt)
600 g sukker

Og til dia-delen :
Ca 250 g smør
125 g fruktsukker

Ambjørgs lefsekling
1 kg poteter
½ l fløte
½ l melk
¼ kg marg.
Mel til passe fast deig

Inger-Brits lefsekling
½ kg (750 gr) poteter
225 (338) gr marg
1 beger (3,75 dl) 20% lettrømme
4 ½ (6 ¾) dl kefir
2 (3) eggeplommer
800 (1200) gr hvetemel
2 (3) never rug


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Oppskrifter fra Nedre hallingdal

Hvordan bake lefsekling

Flatbrød